Torsdag 6 juli

17 grader, växlande

Göteborgssightseeingsdag.
Vi tog bussen in till stan på förmiddagen, bytte till spårvagn på Drottningtorget coh åkte över Göta älv-bron till Hisingen. Plötsligt small det till i spårvagnen och en inte alltför trevlig doft spred sig i vagnen. Efter några stationer gick den afrikanske spårvagnschauffören ut och sa helt lugnt att vi måste gå ut, eftersom det börjat brinna i bromsarna. Vi sprang ut och gick sedan de sista stationerna till Eketrägatan, där vi åter bytte till buss och åkte till Volvomuséet. Efter att ha gått runt i det nya stora muséet tog vi bussen och spårvagnen in till stan igen. Efter stadssightsseing per fot och lunch på McDonald's gick vi till Liseberg via Heden och Ullevi. Vi kom fram 17.30. Eric och Fredrik åkte alla attraktioner och avslutade med en Mr Beanare: sov i berg-och-dalbanan! Däremellan åkte vi upp i utsiktstornet, innan vi blev hämtade klockan 23.

Dagens bilder i fotoalbumet!

Fredag 7 juli

18 grader, växlande

Vi kom iväg från Billdal först vid 13-tiden. Handlade middag i Kungsbacka. Eric fyndade 1,8 liters plastbunkar att äta maten i istället för dåliga papperstallrikar. Märkte sedan att det är ganska ovanligt att äta 1,8 liter mat på en gång... Cyklade söderut i motvind genom Åsa och Frillesås. Landskapet ändrades ganksa markant vid Kungsbacka. Från backigt skogs- och bergslandskap till bördigt jordbrukslandskap. Vi tältade vid E 6-an söder om Frillesås under en fridlyst ek. Varmkorv och bröd till middag.

Distans: 55 km

Dagens bilder i fotoalbumet!

Lördag 8 juli

fm: 16 grader, moln
em: 20 grader, växlande med dis

Startade klockan tio. Cyklade mot Varberg. En fin cykelväg började tio kilometer innan Varberg. Fin natur, inga backar och havsutsikt. Vi åt lunch vid Varbergs färstning. Framför oss uppträdde nordens bästa cykeltrixare. Han hoppade över tolv personer samtidigt med sin BMX-cykel. Vi tittade också lite på stan innan vi fortsatte längs kusten mot Falkenberg. Då blev vi plötsligt förföljda av en cyklande familj. Ungen cyklade minst 30 km/h i två mil utan paus. Vi förlorade den vilda jakten norr om Falkenberg när Erik fick punka på bakdäcket. Orsaken var en liten häftklammer. Efter femtio minuter var vi klara och åkte in den sista biten till Falkenberg. Där handlade vi middag och utnyttjade SJ's toalettfaciliteter. Vi cyklade sedan vidare mot Skrea, en väg som är skyltad med vägskyltar i EU-stil. Tältade sedan i en liten skogsdunge vid E 6-an (en tradition) efter att ha väntat på att en gubbe skulle bli klar med sin biodling som han hade vid vår tilltänkta tältplats. Fiskpinnar, snabbmakaroner och plommon till middag.

Distans: 75 km

Dagens bilder i fotoalbumet!

Söndag 9 juli

25 grader, sol

Strandcykling på Mellbystrand

På Mellbystrand går det utmärkt att cykla.

Cyklade vidare mot Halmstad. Badade vid Tylösand. I Halmstad åt vi pizza för att fira Fredriks artonårsdag. När vi passerade Lagan söder om Halmstad hade vi cyklat över alla de fyra halländska älvarna. Vid Mellbystrand cyklade vi på sandstranden i flera kilometer. Klart annorlunda. På små cykelvägar, ibland stigar i skogen, fortsatte vi sedan till campingen strax väster om Båstad. Campingen var fullbokad men vi fick ändå en liten lutande plats med stenhård gräsmatta till det "ringa" priset av 125 kronor. Åt yoggi och mackor till middag innan resultatet av en dags cykling i stark sol utan sololja gjorde sig påmind på kvällen...

Distans: 95 km

Dagens bilder i fotoalbumet!

Måndag 10 juli

fm: 18 grader, regn
em: 25 grader, växlande

Dagen började, mot prognosen, med kraftigt regn. Vi kom iväg klockan 10.30 och fick börja med att gå uppför den alldeles för branta Hallandsåsen. Fortsatte sedan på småvägar över Bjärehalvön mot Ängelholm. Mycket fint jordbrukslandskap, ganska likt Österlen. I Ängelholm åt vi den nu mycket tjatiga yoggi-med-knäckebröd-lunchen. Hur kunde man tycka att det var gott i början av resan? Lämnade Ängelholm, en inte så speciell stad och fortsatte i strålande sol mot Höganäs, också det en ganska tråkig stad. Klockan sju, efter att ha åkt längs kusten från Höganäs, gled vi med "kontinental" känsla in i Helsingborg. Vi åt middag på McDonald's, köpte två stycken fula och dyra vykort och fortsatte sedan till Råå strax söder om stan. Hittade perfekt tältplats på stranden. Satt sedan uppe i solnedgången, tittade på utsikten, skrev vykort och läste Expressen innan vi satte upp tältet och gick och la oss klockan 22.30. Efter en halvtimme snubblade en gubbe på en av tältlinorna. Kom då på att man kanske ska märka upp tältlinorna när man sätter ut dem över gångstigar...

Distans: 105 km

Dagens bilder i fotoalbumet!

Tisdag 11 juli

25 grader, sol och blåsigt

Startade efter frukost på stranden klockan tio. Denna morgon hade vi faktiskt inte hushållsmedwurst med grishjärta på smörgåsarna utan ost och messmör. Cyklade snabbt ner till Landskrona. Vi åkte snabbt igenom och fortsatte sedan söderut. I Löddeköpinge åt vi lunch på McDonald's innan vi fortsatte till Lund, där vi tittade på centrum och domkyrkan. På cykelvägar hela vägen kom vi fram till Malmö vid femtiden. Vi köpte tågbiljetterna hem och handlade i Limhamn. Vi hittade åter en perfekt tältplats, denna gång på stranden söder om Bunkeflostrand. Snabbmakaroner, köttbullar och mariekex till middag. Magnifik solnedgång över Öresund med Köpenhamn som siluett vid horisonten senare på kvällen.

Distans: 85 km

Dagens bilder i fotoalbumet!

Onsdag 12 juli

27 grader, sol

Falsterbonäset

Eric längst ute på Falserbonäset.

Denna soliga morgon gick vi upp redan klockan sex, då vi ville ha några timmars marginal inför tåget hem klockan 17.20. Vi cyklade sedan över Söderslätt till Skanör-Falsterbo. Vi kom fram vid tiotiden. Stretade sedan med cyklarna flera hundra meter på den sandiga stranden för att kunna ta bilden med stort B: målet för vår resa, Falsterbonäsets och Västkustens sydligaste spets! På vägen tillbaka försökte vi (Eric) gå på den golfbana som någon placerat längst ut på udden. Vi blev dock ganska omgående borttvingade till den djupa sanden på stranden igen, av en arg tant med golfklubba. Vi åt sedan glass i Skanör innan vi åter åkte in de 30 kilometrarna till Malmö på drygt två timmar. Vi lämnade in cyklarna på tågstationen, efter att ha väntat i fel kö i 40 minuter och gick sedan ut på stan och åt på McDonald's för tredje dagen i rad. Fredrik glömde sina biljetter på Pressbyrån en halvtimme innan tåget skulle gå men biljetterna låg kvar tio minuter efter att han hade glömt dem! Vi tog ut packningen ut förvaringsboxen och gick ombord på tåget åtta minuter före avgång.

Ankomst i Nyköping 22.35.

Distans: 80 km

Total distans: 1020 km